Sådan kommer du tør hud på kroppen til livs med en nem rutine

Det er irriterende at døje med tør hud på kroppen. Huden kan føles stram, dryssende og skællende, men der findes heldigvis meget, du selv kan gøre for at bekæmpe din tørre hud. I denne guide forklarer vi, hvorfor du har tør hud, hvordan du bekæmper det, og hvordan du får din sunde hud tilbage igen.

Tør hud kan være til stor gene for dig i det daglige. Heldigvis er det nemt og simpelt at få bugt med den tørre hud!

Hvad er tør hud?

Typisk kommer tør hud til udtryk ved at din hud begynder at kløe eller at du kan se en meget ru overflade på din hud. Derudover kan huden også føles stram og måske endda skalle på særligt udsatte områder. I allerværste tilfælde kan din hud blive så tør, at den begynder at revne, som kan være til stor gene for dig.


Tør hud kan komme over hele kroppen, men det er oftest på hænderne, på underarmene, på benene og i ansigtet, at du vil opleve det.


For at holde kroppen sund og frisk er det derfor vigtigt at bruge plejeprodukter, som tilfører din hud ekstra fugt og indeholder de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

Hvorfor får du tør hud?

Mangel på fugt i hudens øverste lag er den primære grund til, du oplever din hud er tør. Det er heldigvis simpelt og nemt at løse dette problem.


Talg, som er hudens eget fedtstof, hjælper kroppen med ikke at tørre ud. Talg er fantastisk (og vigtigt) for vores krop, idet den binder fugt til huden og derved sikrer, at huden ikke er kløende og irriteret. Efterhånden som vi bliver ældre, falder antallet af talgkirtler, hvilket betyder, at kroppen nu får sværere ved at binde fugten til huden og derved kan der opstå tør hud.

Hvem rammes oftest af tør hud?

Tør hud kan ramme alle, unge som gamle, mænd som kvinder. Dog ser man typisk tør hud blandt ældre personer, da antallet af talgkirtler falder efterhånden som man bliver ældre. 

Hvordan undgår du tør hud?

Det er vigtigt at få behandlet tør hud, da det i værste fald kan lede til andre hudproblemer, såsom uren hud og bumser.


Tør hud er irriterende, men kan heldigvis nemt og simpelt bekæmpes. Det hele starter med at få indarbejdet en god rutine, der indeholder rens, fugt og pleje - det gælder både for ansigtet og kroppen.


Ofte har de fleste en ansigtsplejerutine, men har ikke givet samme opmærksomhed til kroppen. Ved at give kroppen den samme pleje, så er du et skridt tættere på at få bugt med den tørre hud.

Sådan behandler du tør hud på kroppen

Vores 3-step rutine indeholder 3 produkter, som er udviklet til at rense, fugte og pleje din krop. Tilsammen hjælper de dig med at komme tør hud til livs. 


Sættet består af en body wash, body exfoliator og body lotion, som indeholder aktive ingredienser, der typisk er brugt i ansigtspleje og som har en dokumenteret effekt på at hjælpe med dine hudproblemer.

Sættet inkluderer

Gentle Cleansing Body Wash - renser mildt og skånsomt, og indeholder bl.a. ingen sulfater eller andre skrappe ingredienser. 


Deep Moisturizing Body Lotion - tilfører din hud den rette mængde fugt og pleje. Med et højt indhold af niacinamid (vitamin B3), inulin og havreolie er der masser af fugtgivere til at pleje den tørre hud. 


Multi-Treating Body Exfoliator - supplér 1-2 gange om ugen for at fjerne døde hudceller og dermed øge effekten fra body lotionens nærende ingredienser.

Follow us